Oud Pakhuis bruist van nieuwe energie!

Bruisend van activiteiten gaat het Pakhuis naar een coronavrij 2022!

Het was niet eenvoudig om een pakhuis na een grondige renovatie energieneutraal te maken. Helemaal lastig is het als het gaat om een gebouw uit het einde van de 19e eeuw, uit een tijd waarin niemand bekend was met het begrip warmte-isolatie. Deze uitzonderlijke prestatie is tot stand gekomen dankzij de inspanningen van een team van 11 deskundige bedrijven die naast Gildebroeders, Business partners en Participanten het pand gebruiken voor innovatief treffen, op termijn in het pand onderdak zullen krijgen.

In oktober 2015 heeft aan de Noorderhaven in Zutphen de opening plaatsgevonden van het Pakhuis. Het gerenoveerde bedrijfspand heeft een vloeroppervlakte van ruim 800 vierkante meter en telt vier verdiepingen. De begane vloer is bestemd voor het onderbrengen van exposities, presentaties en uiteenlopende bijeenkomsten, op de eerste en tweede verdiepingen komen vergaderlokalen en werkruimtes voor flexwerkers en de zolderverdieping is bestemd voor scholings- en voorlichtingsactiviteiten.

Cobouw heeft er een leuk artikel over geschreven, wilt u het gehele artikel lezen klik hier

Het Innovatiegilde ‘Pakhuis Noorderhaven’ is het initiatief van een 11- tal ondernemers uit de regio Zutphen, die innovatie zien als een urgente voorwaarde om in de toekomst economische continuïteit en economische groei te kunnen realiseren. De urgentie is niet alleen het veilig stellen van de eigen bedrijf continuïteit, maar juist ook het veilig stellen van continuïteit en groei van de sector.

Resep is en blijft ook één van de bedrijven die zich inzet voor dit innovatie centrum.

Cobouw 120, 27 juni 2014